Kyläkirjeet

KYLÄKIRJE 1 / 2022

 

Tietoa ESKy:n loppukesän toiminnasta

Alkuvuosi on elelty vielä hitaasti, vähän varovasti, koronan varjossa.

Kevätkokous pidettiin 7.5.22 Kultakodalla.  Osanotto oli aika vähäinen, verrattuna aiempiin kokouksiimme, mutta päätökset sentään saatiin tehtyä.

Kultakisat järjestettiin kolmen vuoden tauon jälkeen 11.-12.6. Lankaniemessä. Kullanhuuhtojatkin potivat vielä vähän ”koronakrapulaa”.  Osanottajia oli jonkin verran vähemmän kuin aikaisemmin, kisat kuitenkin sujuivat entiseen malliin, kultaa löytyi vaskoolin pohjalta ja mukava kilpailutunnelma oli taas palannut Lankaniemeen.

Uudet kotisivut on saatu valmiiksi (www.evajarvi.fi ), toivommekin, että entistä enemmän vilkaisisitte sieltä toimintaamme. Pyrimme päivittämään sivuille entistä enemmän kaikenlaista informaatiota kyläyhdistyksen toiminnasta. Kotisivuilta löydätte myös hallituksen ja kisatoimikunnan kokoonpanot ja yhteystiedot.

Tämä kyläkirje jaetaan sähköpostitse jäsenille, joiden osoite meillä on. Lisäksi se löytyy Kultakodan ovesta ja kylän roskisten ilmoitustauluilta (Velu ja Eväjärvi), myös viikonloppupostilaatikoihin jaetaan muutama kappale.

Kesätori on myös käynnistynyt Länkipohjassa.  ESKy:n torivuoro on la 2.7.22 ohjelmaa kehitellään parhaillaan, toivomme tietysti aurinkoista lauantaipäivää ja paljon väkeä torille, myös oman kylän väkeä olisi kiva nähdä paikalla!

Arpajaisvoittoja toivomme teidän tuovan palkintopöydälle entiseen malliin!

 

Kesäretken teemme tänä kesänä ma 1.8. kotiseutumatkailun merkeissä.  Teemme bussiretken Isojärven ympäri.  Lähdemme Eväjärveltä Hämepohjaan, sieltä Jyrkyskulman ja Hassin kautta Puukkoisille, jossa käymme Kivikoskella. Koskesta Isojärven vedet lähtevät kulkemaa kohti Päijännettä, Kymijokea ja Suomenlahtea.  Kivikosken partaalla on edelleen taiteilija Pekka Halosen kesäasunto, joka on vielä nykyisinkin Halosen suvun hallussa.  Kivikoskelta jatketaan ikivanhaa nelostietä, nähdään tien varressa Isojärven ”toinen pää” Liivelahti. Aikoinaan Ouninpohjan ja Hämepohjan vielä kuuluessa Kuhmoisiin, väki kulki sunnuntaisin kirkkomatkansa veneellä Liivelahteen ja sieltä kävellen, n.10 km:n matkan Kuhmoisten kirkkoon. Matkaa Isojärveä pitkin Hämepohjasta Liivelahteen kertyy n. 22 km.  Matkalla on myös Kuhmoisten Linnavuori, jossa poikkeamme.  Vuorelle pitää kiivetä melko jyrkkä polku. Bussissa voi odotella – jos tuntuu liian raskaalta kiivetä ylös.  Näköalat vuorelta ovat mahtavat!

Kuhmoisten kirkolla käymme asemuseossa, katsastamme Papinsaaren hautausmaan ja viime kesänä remontoidun siunauskappelin, ruokailemme Sahanrannassa, Kuhmoisten satamassa, lopuksi ajamme Kylämän kautta takaisin ja poikkeamme Isojärven kansallispuiston kupeessa, Heretyn kämpällä, kahvilla.

Retken hinta jäsenille, kyläläisille ja talkoolaisille 25 €, ulkopuoliset 40 €. Maksu ESKy:n tilille FI98 4511 1040 0046 26 ennen matkaa.

Oppaana retkellä on Veijo Naarajärvi.  Aikataulu tarkentuu myöhemmin ja siitä ilmoitetaan lähtijöille erikseen.

Ilm. Leilalle 25.7. mennessä 040-5784962 tai leila.perajarvi@gmail.com

Aurinkoista kesää, tervetuloa toimintaan mukaan!                              

 Hallitus

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

 

Historiakirjahanke Ouninpohjan, Hämepohjan ja Rasin seudulta

Historiakirjahanke etenee! – päivitys huhtikuu 2022

Historiatoimikunta on jatkanut tapaamisia ja tiedon keruuta. Vuosi 2022 käytetään keruuseen vielä täysin.  Toimikuntaan ja tietojen keruuseen osallistuu kymmenkunta henkilöä.

Historiatoimikunta on suunnitellut kesälle muutamaa retkeä seudun vanhimpiin taloihin ja Rasinkylän ”merkkipaikkoihin”. Yhteistyö kotiseutuneuvos Seppo Unnaslahden kanssa on aloitettu.

Mikäli alueelta herää muistoja tai olet kiinnostunut aiheesta, ole yhteydessä esimerkiksi Heli Unnaslahteen tai lähetä sähköpostia osoitteella LS.Isojarvi@gmail.com.

 

Kyläkirje 2/2020

Kyläkirje 1/2020