Kyläkirjeet

Kyläkirje 1/23

Kyläyhdistyksen alkuvuoden toimintaa

Kyläyhdistyksen vuosi alkoi suruviestillä, yhdistyksemme pitkäaikainen toimija Torsti Mäkinen kuoli tapaturmaisesti 21.12.2022 kotonaan Heinäjärvellä. Hän oli ollut kyläyhdistyksen toiminnassa mukana -80-luvulta saakka ja oli edelleen kunniajäsenenä yhdistyksen hallituksessa. Torsti toimi mm. kultakisojen ylituomarina lähes koko kisahistorian ajan, yhdistyksen sihteerinä reilut parikymmentä vuotta ja yhtenä puuhamiehistä Kultakodan rakennusprojektissa 2000-luvun alkupuolella. Torstin Kultakodan nuotiolla keittämät, makoisat nokipannukahvit muistavat kaikki. Osanottomme omaisille. ************

Hallitus

Syyskokouksessa Eväjärven seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja vaihtui, uudeksi puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle valittiin Matti Nieminen.
Eväjärven seudun kyläyhdistyksen hallitus v. 2023 on: puheenjohtaja Matti Nieminen, varapuheenjohtaja Päivi Pynnönen, sihteeri/rahastonhoitaja Leila Peräjärvi, muut jäsenet Irma Lahtinen, Heimo Lehtinen, Pirkko Mäkelä, Raija Patteri ja Esa Ruuskanen.

Tulevaa ohjelmaa
su 26.3.23 Kevätkokous/sunnuntailounas Hirvikartanolla (os. Heinäseläntie 381, 42100 Jämsä, Himos) klo 13.00. Lounas lohikeitto + kahvi ja kahvileipä. Kokouksen ja ruoan jälkeen tutustuminen alueeseen ja eläimiin omistajan opastuksella.
Matka tehdään kimppakyydein, omavastuu ruokailusta 10€/henk. maks. Esky:n tilille FI98 4511 1040 0046 26, ilmoittautumiset ja kyytiongelmat Leilalle puh. 040-5784962, tai leila.perajarvi@gmail.com.

Kultakisat järjestetään Lankaniemessä perinteisesti 10.-11.6.2023.

Esky:n järjestämä kesätori on Länkipohjassa la 8.7.2023.

Kultakisa- ja kesätoritalkoolaisia tarvitaan taas, samoin arpajaisvoittoja niin kultakisoihin kuin kesätorillekin toivotaan runsaasti.

Syyskokouksessa toivottiin matkaa Tallinnaan ja päätimme toteuttaa toiveen. Matka tehdään 24.-25.7.23. Yksityiskohtaisempi tiedote matkasta lähetetään myöhemmin, tiedot löytyvät myös kotisivuilta evajarvi.fi/tapahtumat.

Tervetuloa mukaan toimintaa, muista vilkaista evajarvi.fi -sivustoa!

Hallitus

________________________________________________________________________________________________________________________

KYLÄKIRJE   2 / 2022

 Tietoa ESKy:n loppuvuden toiminnasta

 

Vuosi lähenee jo loppuaan, pari tapahtumaa vielä jäljellä Eskyn toiminnassa.

20.11.22 lähdemme Turkinkylätalolle (os. Turkinkyläntie 630, 42100 Jämsä) katsomaan Tanja Puustinen-Kiljusen näytelmää ”Kahden naisen putkiremppa”.

Esitys alkaa klo 13.00, matka tehdään kimppakyydein, ESKy maksaa liput (sis. väliaikakahvin).

Ilmoittautumiset ja kyytiongelmat Leilalle 13.11. mennessä, puh. 040 578 4962 tai  sposti leila.perajarvi@gmail.com

10.12.22 syyskokous ja pikkujoulu Maivian Pidoissa. Kokous alkaa klo 18.00,    ruokailu klo 19.00.

Omavastuu ruokailusta 10 €. Ilmoittautumiset Leilalle yllä oleviin yhteystietoihin 5.12. mennessä.

Pientä ohjelmaa on myös, joulupukki (tai ainakin tonttu) vierailee, ota siis pikkupaketti mukaan, bingoakin pelataan, päävoiton arvaattekin – se on JOULUKINKKU!

 

Virallisemmalla puolella toivoisimme teidän jo etukäteen miettivän ideoita Eskyn toimintasuunnitelmaan; retkiin ja muihin tapahtumiin – ylipäätään mitä kyläyhdistyksen toiminnalta toivotaan. Tämähän on meidän kaikkien yhteinen juttu ja hallituksen tehtävä on toteuttaa kyläläisten toiveita!!!!

 

Syksyisin terveisin hallitus

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

KYLÄKIRJE 1 / 2022

 

Tietoa ESKy:n loppukesän toiminnasta

Alkuvuosi on elelty vielä hitaasti, vähän varovasti, koronan varjossa.

Kevätkokous pidettiin 7.5.22 Kultakodalla.  Osanotto oli aika vähäinen, verrattuna aiempiin kokouksiimme, mutta päätökset sentään saatiin tehtyä.

Kultakisat järjestettiin kolmen vuoden tauon jälkeen 11.-12.6. Lankaniemessä. Kullanhuuhtojatkin potivat vielä vähän ”koronakrapulaa”.  Osanottajia oli jonkin verran vähemmän kuin aikaisemmin, kisat kuitenkin sujuivat entiseen malliin, kultaa löytyi vaskoolin pohjalta ja mukava kilpailutunnelma oli taas palannut Lankaniemeen.

Uudet kotisivut on saatu valmiiksi (www.evajarvi.fi ), toivommekin, että entistä enemmän vilkaisisitte sieltä toimintaamme. Pyrimme päivittämään sivuille entistä enemmän kaikenlaista informaatiota kyläyhdistyksen toiminnasta. Kotisivuilta löydätte myös hallituksen ja kisatoimikunnan kokoonpanot ja yhteystiedot.

Tämä kyläkirje jaetaan sähköpostitse jäsenille, joiden osoite meillä on. Lisäksi se löytyy Kultakodan ovesta ja kylän roskisten ilmoitustauluilta (Velu ja Eväjärvi), myös viikonloppupostilaatikoihin jaetaan muutama kappale.

Kesätori on myös käynnistynyt Länkipohjassa.  ESKy:n torivuoro on la 2.7.22 ohjelmaa kehitellään parhaillaan, toivomme tietysti aurinkoista lauantaipäivää ja paljon väkeä torille, myös oman kylän väkeä olisi kiva nähdä paikalla!

Arpajaisvoittoja toivomme teidän tuovan palkintopöydälle entiseen malliin!

 

Kesäretken teemme tänä kesänä ma 1.8. kotiseutumatkailun merkeissä.  Teemme bussiretken Isojärven ympäri.  Lähdemme Eväjärveltä Hämepohjaan, sieltä Jyrkyskulman ja Hassin kautta Puukkoisille, jossa käymme Kivikoskella. Koskesta Isojärven vedet lähtevät kulkemaa kohti Päijännettä, Kymijokea ja Suomenlahtea.  Kivikosken partaalla on edelleen taiteilija Pekka Halosen kesäasunto, joka on vielä nykyisinkin Halosen suvun hallussa.  Kivikoskelta jatketaan ikivanhaa nelostietä, nähdään tien varressa Isojärven ”toinen pää” Liivelahti. Aikoinaan Ouninpohjan ja Hämepohjan vielä kuuluessa Kuhmoisiin, väki kulki sunnuntaisin kirkkomatkansa veneellä Liivelahteen ja sieltä kävellen, n.10 km:n matkan Kuhmoisten kirkkoon. Matkaa Isojärveä pitkin Hämepohjasta Liivelahteen kertyy n. 22 km.  Matkalla on myös Kuhmoisten Linnavuori, jossa poikkeamme.  Vuorelle pitää kiivetä melko jyrkkä polku. Bussissa voi odotella – jos tuntuu liian raskaalta kiivetä ylös.  Näköalat vuorelta ovat mahtavat!

Kuhmoisten kirkolla käymme asemuseossa, katsastamme Papinsaaren hautausmaan ja viime kesänä remontoidun siunauskappelin, ruokailemme Sahanrannassa, Kuhmoisten satamassa, lopuksi ajamme Kylämän kautta takaisin ja poikkeamme Isojärven kansallispuiston kupeessa, Heretyn kämpällä, kahvilla.

Retken hinta jäsenille, kyläläisille ja talkoolaisille 25 €, ulkopuoliset 40 €. Maksu ESKy:n tilille FI98 4511 1040 0046 26 ennen matkaa.

Oppaana retkellä on Veijo Naarajärvi.  Aikataulu tarkentuu myöhemmin ja siitä ilmoitetaan lähtijöille erikseen.

Ilm. Leilalle 25.7. mennessä 040-5784962 tai leila.perajarvi@gmail.com

Aurinkoista kesää, tervetuloa toimintaan mukaan!                              

 Hallitus

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kyläkirje 2/2020

Kyläkirje 1/2020